نکاتی برای به‌روزرسانی vSphere

برای به روز رسانی vSphere باید چه چیزایی رو بدونیم؟

نکاتی برای به‌روزرسانی vSphere

یکی از اولین اقدامات لازم برای ارتقاء یک زیرساخت مجازی سازی در vmware عملیات Version Verification هست. باید بدونیم که دقیقاً کدوم نسخه از vCenter Server و ESXi در محیط و زیرساخت ما نصب شده و در حال استفاده هستند. این امر به این دلیله که نمیشه از هر نسخه‌ای به هر نسخه‌ای آپگرید کنید. به طور مثال ارتقا از بعضی از نسخه‌های vSphere به نسخه 6.7 امکان پذیر نیست، ولی میشه اونارو به نسخه 6.7 Update 1 ارتقا داد.

پی‌نوشت: در زمان ایجاد این مقاله، آخرین نسخه انتشار یافته از vSphere نسخه 6.7 Update 1 است.

خبر خوب اینجاست که شما می‌تونید در وبسایت vmware امکان ارتقا نسخه‌های مختلف و حتی سازگاری محصولات vmware با همدیگه رو بررسی کنید:

VMware Product Interoperability Matrices

وبسایت کاملا Interactive بوده و به راحتی می‌تونید با قرار دادن موس روی علامت‌های قرمز، توضیحات تکمیلی رو در رابطه با ارتقاء هر نسخه دریافت کنید. به عنوان مثال همونطور که توی تصویر بالا مشخصه، شما باید حتما vSphere 5.5 را اول به نسخه 6.0 یا 6.5 ارتقا بدید و بعد اقدام به ارتقاء اون به نسخه 6.7 یا 6.7 U1 کنید.

سازگاری Backup Vendor با نسخه جدید

مورد دیگری که باید حتماً به اون توجه کرد اینه که نرم افزار بکاپ گیری شما ممکنه با آخرین نسخه از vSphere سازگاری نداشته باشه. توجه داشته باشید، پشتیبانی از آخرین نسخه‌ در بعضی از نرم افزارها، ممکن است حتی تا 6 ماه زمانبر باشه و البته این موضوع دیگه تبدیل به یک فرآیند روتین و معمولی شده. بنابراین حتما قبل از ارتقاء زیرساخت مجازی سازی به نسخه‌های بالاتر، از سازگاری نرم افزارهای بکاپ گیری مورد استفاده، با آخرین نسخه اطمینان حاصل کنید.

چطور قبل از ارتقا از vCenter بکاپ گیری کنیم؟

از اونجایی که در فرآیند ارتقا، ابتدا باید vCenter Server را ارتقا داد، حتما باید قبل از هر اقدامی از vCenter بکاپ گیری کرد. سناریوهای مختلف vCenter به شکل زیر هستند:

  • vCenter Server روی یک ماشین مجازی با سیستم عامل ویندوز: در این حالت پیشنهاد میشه با استفاده از نرم افزار بکاپ گیری خود از کل VM بکاپ تهیه کنید.
  • vCenter Server روی یک دستگاه فیزیکی با سیستم عامل ویندوز: در این حالت پیشنهاد میشه با استفاده از نرم افزارهایی مثل Acronis یا Veeam اقدام به تهیه یک Image از کل سیستم عامل خود نمایید.
  • VCSA یا Linux-Based vCenter : در صورتی که از سیستم عامل لینوکس یا VCSA استفاده می‌کنید، حتما بکاپ گیری کامل را انجام بدید. هیچ تضمینی نیست که پس از ارتقا همه چی درست کار بکنه.
اگر در حال استفاده از vSphere 5.5 هستید خوبه که بدونید پشتیبانی از این نسخه در 19 سپتامبر 2018 به طور رسمی تموم شده

ارتقاء ESXi

پس از ارتقاء vCenter Server نوبت به ارتقاء هاست‌های ESXi می‌رسه.

برای انجام این کار می‌تونید از VMWare Update Manager یا همان VUM استفاده کنید. قبلاً VUM یک کامپوننت مجزا بود که باید روی یک سرور ویندوزی مجزا نصب میشد ولی در حال حاضر به صورت Built-in در VCSA قرار گرفته.

استفاده از VUM روش پیشنهاد شده از طرف vmware هست و میشه گفت بهترین روش بروزرسانیه. به طور کلی مراحل بروزرسانی به شکل زیر خواهد بود:

  1. ماشین‌های مجازی روی یک سرور ESXi ابتدا با استفاده از قابلیت vMotion به یک هاست ESXi دیگر منتقل می‌شوند.
  2. هاست ESXi مورد نظر به حالت Maintenance Mode  وارد می‌شود.
  3. بروزرسانی ESXi به صورت اتوماتیک انجام می‌شود.
  4. سرور ESXi پس از بروزرسانی، دوباره راه‌اندازی می‌شود.
در صورتی که تمایل دارید انتقال VMها به هاست‌های دیگر به صورت اتوماتیک انجام شود، می‌بایست قابلیت DRS را روی Fully Automated قرار دهید.

بعد از اینکه تمامی هاست‌های خود را بروزرسانی نمودید، هنوز باید تمام VM ها را بررسی کنید و ببینید آیا آنها نیاز به ارتقاء VMWare Tools دارند یا خیر. به طور کلی VMWare توصیه می‌کند بعد از ارتقا کلی زیرساخت مجازی سازی، بررسی کنید که آیا VMWare Tools نیاز به ارتقاء دارند و آیا آخرین نسخه از آنها را اجرا می‌کنند؟

به‌روزرسانی Hardware Version ماشین مجازی

Hardware Version در یک ماشین مجازی نشان دهنده ویژگی‌های سخت افزاری است که ماشین مجازی از آنها پشتیبانی می‌کند. طبیعتاً این ویژگی‌ها مربوط به سخت افزار فیزیکی موجود در هاست ESXi مربوط به ماشین مجازی است.

برای مثال، اگر Hardware Version یک ماشین مجازی نسخه 10 (که در vSphere 5.5 معرفی شده بود) را به نسخه 14 (که در vSphere 6.7 معرفی شده است) بروزرسانی کنید، VM شما به طرز معجزه آسایی از Virtual Trusted Platform Module 2.0 پشتیبانی خواهد کرد!

vmware توصیه می‌کنه تنها زمانی Hardware Version را بروزرسانی کنید که واقعا نیاز به ویژگی‌های موجود در نسخه جدید دارید؛ در غیر این صورت عمل بروزرسانی مثل تغییر مادربرد در یک سرور فیزیکی بوده و ممکن است باعث بروز مشکل شده و بازگشت به نسخه قبلی نیز کار ساده‌ای نخواهد بود.

حرف آخر

قبل از ارتقاء هر زیرساختی، باید دانش لازم را کسب و مستندات مربوطه را مطالعه کرد. تنها پس از آن می‌توانید تصمیم گیری کنید که آیا نیازی به بروزرسانی زیرساخت خود دارید؟ بروزرسانی زیرساخت، مجموعه یا سازمان شما را متوجه چه خطراتی خواهد کرد و با بروزرسانی، چه قابلیت‌های کلیدی را به دست خواهید آورد و آیا واقعا نیاز به این قابلیت‌ها دارید ؟

در آخر، نکته‌ای که فراموش کردم بهش اشاره کنم اینه که، برای بروزرسانی باید بررسی کنید که آیا VCenter Server و PSC جدا از هم هستند یا روی یک سیستم قرار دارند. در هر سناریو مراحل بروزرسانی ممکن است کمی متفاوت باشه.

این مقاله تنها بخش کوچکی از چیزی که برای ارتقا لازمه رو ارائه داده و در اون به اندازه کافی به جزئیات ورود نشده. با این حال امیدوارم نکات مفیدی برای بروزرسانی زیرساخت vmware در این مقاله ارائه شده باشه. باور کنید یا نه، با گذشت هرسال فرآیند این بروزرسانی‌ها ساده تر و ساده تر خواهند شد!